În ultimii 2 ani în mine s-a trezit spiritul de cititor activ și de fiecare dată când am un pic de timp liber abia aștept să iau o carte și să-mi delectez ochii și imaginația. Din păcate timpul meu liber acum nu-mi permite să mă răsfăț prea mult așa că vara aceasta a fost mai săracă în lecturi și am adunat c-am 4 cărți pe care le-aș putea recomanda cu cea mai mare plăcere. La fel ca și vara trecută am îmbinat mai multe stiluri începând cu clasica rusă și terminând cu cele mai noi trenduri după care se dă toată lumea în vânt.
1. F. M. Dostoievski - Idiotul
”Chiar cumințenia, dacă sfiala cuminte și lipsa onestă de originalitate au reprezentat la noi, după cum era încredințată toată lumea calitatea inalienabilă a oricărui om priceput și cumsecade atunci ar fi fost cumva necinstit și necuviincios să te schimbi atât de subit”
Nu a fost prima carte cu care am început lista lecturilor, dar a fost ce-a care m-a lăsat cu gura căscată. Deși dimensiunile romanului au fost un pic descurajatoare, complexitatea subiectului și trăirile personajului principal m-au făcut să uit de tot. Ar fi greu să fac un rezumat al acestei cărți, dar nu și imposibil.
Dragoste, intrigă, gelozie, prieteni, naivitate, filozofie. Dacă nu aiți reușit să citiți nimic din scrierile lui Dostoievski, atunci începeți cu acest roman, va înlătură toate stereotipurile despre cât de greu și neînțes se citește.
2. Emily Brontë - La răscruce de vânturi
”Oamenii orgolioși își fac singuri griji și necazuri”
Mulțumesc Teodora pentru recomandare, felul în care ți-ai exprimat părerea despre ea m-a impresionat foarte mult și nici lectura nu m-a dezamăgit.
Uneori te ia groaza în timpul lecturii, alteori ți-ai doari să fii și tu acolo, stilul folosit autor te duce în mijlocul acțiunii și te face să trăiești alături de cele două povești de dragoste.
Recomand cu mare drag această carte, dacă bineînțeles încă n-ați citit-o!
3. Hal Urban - Puterea cuvintelor
(Cum poți obține rezultate majore folosind cuvintele potrivite)
”Cuvintele afectoase pot fi scurte și ușor de rostit, însă ecourile lor sunt cu adevărat nesfârșite.” - Maica Tereza
O carte de dezvoltare personală foarte bună aș spune. Dacă dorești să știi ce cuvinte e bine să utilizezi și cum ar trebuie să vorbeșt în familie, într-o relație, acasă cu copiii, ca profesor, ca antrenor, la serviciu cu angajații sau cu șeful, ca medic, atunci să știți că aceasta este cartea potrivită.
4. Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner - Gândește ca un trăznit
Amuzantă dar diferită.
Dacă vrei să înveți să privești lucrurile din alt punct de vedere, să rezolvi problemele altfel decât o fac ceilalți, să găsești soluții mai simplu și mai eficient, atunci e cazul să citești această carte.
Cartea în cauză m-a învățat să spun ”Nu știu”, să descopăr latura pozitivă a renunțării, să pun întrebările corect exact cum o fac copiii.
O carte care te amuză și te învață distându-te.
Din lista cărților care am reușit să le citesc în 2016, dar care nu m-au impresionat prea mult ar fi:
5. J. D . Salinger - De veghe în lanul de secară
6. Lev Tolstoi - Moartea lui Ivan Ilici
Am să închei articolul cu citatul meu preferat:
”Decât să-ți bagi nasul în treburile altora mai bine bagă-l într-o carte”
Cititul este o artă! Lecturi frumoase și inspirate pentru fiecare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu